De drumband anno april 2018.

 

 

Wie zijn wij?

De drumband Onder Ons Oudsbergen is een groep van 10 personen die samen trommels, bongo's en nog vele ander percussie instrumenten bespelen.

Wat doen wij?

-         samen oefenen

-         elk jaar een aantal concerten geven

-         randactiviteiten in de vereniging zoals een barbeque, schaatsen, teambuilding ....

Wanneer repeteren wij?

Wij repeteren 1 maal per week in ons repetitielokaal (Groenstraat, langs voetbal terreinen) onder leiding van onze dirigent Stefan Vanderstegen.

Meer informatie over ons?

-         onderonsoudsbergen@gmail.com

Een beetje geschiedenis (1984-2018):

In 1984 ontstond binnen het bestuur van onze vereniging de idee om een drumband op te richten.

Onder leiding van instructeur Jan Schrooten werden elf jongeren klaargestoomd om al gauw onder de naam Drumband Onder Ons Gruitrode te kunnen concerteren. De drumband was geboren!

Groepsfoto drumband voor CC Gruitrode, 1989.

 

Elk jaar sloten zich wel een aantal nieuwe leden aan. In 1989 was het oorspronkelijke ledenaantal zelfs al verdubbeld.

Er moest fors geinvesteerd worden in de jonge groep. De trommelaars kregen een eigen vlag en kostuum en een zeer divers instrumentarium (trommels, tenor- en bastrommen, timp-tomps, bongo's, woodblocks ...) werd aangekocht.

De drumband i.s.m. turnclub Harop Watershei, 09/09/2004.

 

Ook muzikaal ging het onze drumband zeer vlug voor de wind. Tussen 1989 en 1996 waagde de groep zich meermaals met succes aan drumbandtornooien. Zo behaalde de drumband de eerste prijs met 85% in derde afdeling op het provinciale tornooi te Neerpelt in 1989. In 1992 werd 87,5% behaald in tweede afdeling op de provinciale voorselecties in Kleine-Brogel. De drumband bleef ook na 1996 een grote groep. Bij alle optochten, concerten en serenades van de harmonie was en is de drumband altijd van de partij.

Groepsfoto drumband, 16/09/2007.

 

Groepsfoto drumband, apil 2012.

 

Momenteel bestaat de Drumband Onder Ons Oudsbergen uit een tiental zeer gemotiveerde en gedreven personen en staan ze onder leiding van instructeur Stefan Vanderstegen.

Stefan, geboren en getogen Gruitrodenaar, heeft zijn eerste stappen in de trommelaars wereld gezet bij de oprichting van onze drumband.

Hij is ondertussen een ervaren instructeur waarmee er nu en ook voor in de toekomst voor aangename drummuziek gezorgd wordt binnen onze vereniging.

 

 

 

 

Free counter and web stats
000webhost logo