De harmonie  anno  15 mei 2016.

Wie zijn wij?
Onze harmonie werd opgericht in 1907. Meer dan 100 jaar later zijn we uitgegroeid tot een erg actieve, jonge en moderne muziekvereniging. De 40 muzikanten spelen een divers muziekprogramma: populaire en bekendere werken worden afgewisseld met moeilijkere partituren. In 2002 werd de harmonie provinciaal laureaat van de lagere afdelingen en momenteel speelt ze in eerste afdeling. Voor beginnende muzikanten stelt onze vereniging trouwens instrumenten ter beschikking.
 Wat doen wij?
-         samen oefenen
-         concerten geven en organiseren (Back to the 70's, kerstconcert, …)
-         jeugdactiviteiten, fiets- barbeque, buffet Bokkerieje, buffet wandeltochten…
 Wanneer repeteren wij?
Elke vrijdagavond van 20u00 tot 22u00 in ons repetitielokaal (Groenstraat, langs voetbal terreinen).
Meer informatie over ons?
Bart Van Baelen, Leemakkerstraat 57 - 3670 Gruitrode. Tel: 089-71.77.51

Een beetje geschiedenis (1907-2013):

Het begin
De gebroeders Clijsters, molenaars van beroep, waren aangesloten bij de fanfare van Opitter. Hun dagelijkse repetities in de molen trokken steeds de aandacht van een groep schare jonge supporters. De muziekmicrobe kreeg ook hen te pakken.

Zo ontstond de fanfare Onder Ons. J. Buntinx, horlogemaker, werd de eerste dirigent. Pastoor Jozef Coenegracht nam het voorzitterschap waar. Bovendien schonk hij aan de vereniging een vaandel. Van bij de start waren een 13-tal muzikanten aangesloten. Er werd twee jaar gerepeteerd alvorens de fanfare voor de eerste maal op straat kwam. Dit gebeurde op vastenavond in 1909. De fanfare werd op gejuich onthaald bij het spelen van de mars Postwagen.

Na 1945
Na de Eerste Wereldoorlog hernam de fanfare haar activiteiten. Stilaan maar moeizaam kwam de fanfare opnieuw op gang. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lagen alle activiteiten echter opnieuw stil. Op 5 mei 1945 werd een nieuwe start genomen. Er werden nieuwe instrumenten aangekocht.

In 1964 kreeg ze het predikaat koninklijk en bij deze gelegenheid werden nieuwe uniformen aangeschaft. Een bloeiperiode was in aantocht. Dit resulteerde in twee bronzen medailles in afdeling Uitmuntendheid op het Wereldmuziekconcours te Kerkrade (1970 en 1974).

Momenteel
De Koninklijke Fanfare Onder Ons is ondertussen een harmonie geworden.
Deze groep enthousiaste muzikanten repeteert elke vrijdagavond van 20u tot 22u.
Daarna worden de droge kelen wat gesmeerd (?) in ons eigen OnderOnsCafeetje.
www.000webhost.com