De drumband anno april 2012.

 

Wie zijn wij?

De drumband Onder Ons Gruitrode is een groep van 15 personen die samen trommels, bongo’s, djembé’s, … spelen. De meeste van onze leden zijn gestart vanaf het derde leerjaar. Ook oudere percussieliefhebbers kunnen echter bij ons terecht. Muzikale voorkennis (notenleer) is hierbij geen vereiste. Iedereen kan leren trommelen, van jong tot oud!

Wat doen wij?

-         samen oefenen

-         elk jaar een aantal concerten geven

-         jeugdactiviteiten (barbeque, schaatsen, teambuilding,…)

Wanneer repeteren wij?

Wij repeteren elke dinsdagavond in ons repetitielokaal (Groenstraat, langs voetbal terreinen) onder leiding van onze dirigent Stefan Vanderstegen.

Van 18u30 tot 19u oefenen de nieuwelingen en van 19u tot 20u de grote groep.

Meer informatie over ons?

-         Jan Schrooten, Boekweitstraat 96, 3660 Opglabbeek, 089 85 56 93

Een beetje geschiedenis (1984-2013):

In 1984 ontstond binnen het bestuur van onze vereniging de idee om een drumband op te richten.

Onder leiding van instructeur Jan Schrooten werden elf jongeren klaargestoomd om al gauw onder de naam Drumband Onder Ons Gruitrode te kunnen concerteren. De drumband was geboren!

Groepsfoto drumband voor CC Gruitrode, 1989.

 

Elk jaar sloten zich wel een aantal nieuwe leden aan. In 1989 was het oorspronkelijke ledenaantal zelfs al verdubbeld.

Er moest fors geďnvesteerd worden in de jonge groep. De trommelaars kregen een eigen vlag en kostuum en een zeer divers instrumentarium (trommels, tenor- en bastrommen, timp-tomps, bongo’s, woodblocks, …) werd aangekocht.

De drumband i.s.m. turnclub Harop Watershei, 09/09/2004.

 

Ook muzikaal ging het onze drumband zeer vlug voor de wind. Tussen 1989 en 1996 waagde de groep zich meermaals met succes aan drumbandtornooien. Zo behaalde de drumband de eerste prijs met 85% in derde afdeling op het provinciale tornooi te Neerpelt in 1989. In 1992 werd 87,5% behaald in tweede afdeling op de provinciale voorselecties in Kleine-Brogel. De drumband bleef ook na 1996 een grote groep. Bij alle optochten, concerten en serenades van de harmonie was en is de drumband altijd van de partij.

Groepsfoto drumband, 16/09/2007.

Momenteel bestaat de Drumband Onder Ons Gruitrode uit een vijftiental personen en staat ze nog steeds onder leiding van instructeur Jan Schrooten.

Recentelijk werden alle verouderde trommels vervangen zodat onze trommelaars onder leiding van hun ervaren instructeur ook in de toekomst voor aangename drummuziek kunnen zorgen.

 

 

 

 

 

 

Free counter and web stats
000webhost logo